Historia Chlebio, to historia pasjonatów zdrowego żywienia, którzy po wieloletniej emigracji wrócili do Polski i zastali rzeczywistość w której jeśli ktoś chce zjeść dobre pieczywo musi je sobie albo upiec, albo przemierzyć niejednokrotnie bardzo duży dystans aby je kupić.
W naszej piekarni królują mąki z orkiszu, płaskurki, samopszy, krzycy, gryki, prosa…Wyróżnia nas również fakt, że nie wypiekamy absolutnie niczego z pszenicy, której współczesną postać uznajemy za jedną z większych – jeśli nie największą trucicielkę ludzkości.
Skład: mąka orkiszowa Graham BIO, zakwas orkiszowy BIO, sól kłodawska kamienna, woda.
Skład: zakwas z samopszy BIO, mąka z samopszy pełnoziarnista BIO, mąka orkiszowa Typ 630 BIO, woda, sól kłodawska kamienna.
Skład: Podmłoda orkiszowa BIO, mąka orkiszowa typ 630 BIO, woda, sól kłodawska kamienna, miód pszczeli BIO, kawa zbożowa BIO, rodzynki BIO
Skład: mąka gryczana BIO, mąka jaglana BIO, zakwas piekarski Bionat BIO, siemię lniane BIO, woda, sól, czarnuszka BIO.
Skład: mąka żytnia razowa BIO, zakwas żytni, mąka orkiszowa Graham BIO, prażone pestki dyni i słonecznika BIO, woda, sól kłodawska kamienna.
Skład: mąka orkiszowa Typ 630 BIO, zakwas żytni BIO, drożdże BIO, sól kłodawska kamienna, woda.
Skład: mąka orkiszowa Typ 630 BIO, podmłoda orkiszowa BIO, woda, sól kłodawska kamienna, olej rzepakowy BIO.
Skład: podmłoda orkiszowa BIO, mąka orkiszowa Graham BIO, mąka orkiszowa Typ 550, drożdże BIO, zakwas żytni BIO, marchew BIO, otręby lniane BIO, sól kłodawska kamienna, woda.
Skład: podmłoda orkiszowa BIO, mąka orkiszowa Typ 630 BIO, drożdże BIO, sól kłodawska kamienna, cukier trzcinowy BIO, woda.
Skład: mąka orkiszowa Typ 630 BIO, podmłoda orkiszowa BIO, cukier trzcinowy BIO, drożdże BIO, olej rzepakowy BIO, sól kłodawska kamienna, woda.
Skład: mąka orkiszowa Typ 630 BIO, podmłoda orkiszowa BIO, owoce sezonowe, cukier trzcinowy BIO, drożdże BIO, masło BIO, jajka BIO, sól kłodawska kamienna, woda.
Skład: mąka orkiszowa Typ 630 BIO, owoce sezonowe, cukier trzcinowy BIO, drożdże BIO, masło BIO, jajka BIO, sól kłodawska kamienna, woda.
Chleby wypiekane z pasją. Całe przedsięwzięcie wzięte z pasji, bo zaczęło się od chleba dla własnej rodziny. Dlatego klient dostaje najlepszy wyrób.
Dopóki nie zjadłam pierwszej kromki chleba Pawła i Justyny nie sądziłam, że coś tak codziennego i przyziemnego jak chleb może być sztuką. Polecam całym sercem i każdym kubkiem smakowym.
Najlepsze chleby jakie jadłam. Wszystkie bardzo smaczne, jednak moim faworytem jest Samopszak. Samo zdrowie! Zauważyłam ogromną różnicę po tym jak się czuję, oczywiście na lepsze. Serdecznie wszystkim polecam i pozdrawiam Właścicieli