Chlebio – piekarnia ekologiczna

Zostań dystrybutorem ekologicznego pieczywa

Jeśli pragną Państwo sprzedawać ekologiczne pieczywo w swoim sklepie/bistro, wystarczy zostać dystrybutorem Chlebio.
Jako producenci zapewniamy kompleksowe wsparcie w sprzedaży oraz włączenie Państwa sklepu/bistro do kampanii reklamowej Chlebio, zachęcając potencjalnych klientów z okręgu waszej lokalizacji do odwiedzania waszego lokalu).
W tym celu prosimy o kontakt poprzez formularz kontaktowy, pieczywo dowozimy zawsze świeże w ustalone dni. Zapraszamy do kontaktu w celu poznania szczegółów

Chlebio – piekarnia ekologiczna

Nasza historia

Historia Chlebio, to historia pasjonatów zdrowego żywienia, którzy po wieloletniej emigracji wrócili do Polski i zastali rzeczywistość w której jeśli ktoś chce zjeść dobre pieczywo musi je sobie albo upiec, albo przemierzyć niejednokrotnie bardzo duży dystans aby je kupić.
W naszej piekarni królują mąki z orkiszu, płaskurki, samopszy, krzycy, gryki, prosa…Wyróżnia nas również fakt, że nie wypiekamy absolutnie niczego z pszenicy, której współczesną postać uznajemy za jedną z większych – jeśli nie największą trucicielkę ludzkości.

Piekarnia Ekologiczna Chlebio

Sprawdź nasze produkty

Bądź dobry jak chleb

Nasze wszystkie produkty posiadają certyfikaty i są rekomendowane przez Stowarzyszenie Polska Ekologia.
Działamy w zgodnie z naturą, używamy tylko organicznych składników.
Szpelcus BIO

Szpelcuś BIO

czyli chleb orkiszowy

Skład: mąka orkiszowa Graham BIO, zakwas orkiszowy BIO, sól kłodawska kamienna, woda.

Samopszak-BIO

Samopszak BIO

czyli chleb z samopszy

Skład: zakwas z samopszy BIO, mąka z samopszy pełnoziarnista BIO, mąka orkiszowa Typ 630 BIO, woda, sól kłodawska kamienna.

Szpelcus-Miodownik-BIO

Szpelcuś Miodownik BIO

czyli chleb orkiszowy z kawą zbożową, miodem i rodzynkami

Skład: Podmłoda orkiszowa BIO, mąka orkiszowa typ 630 BIO, woda, sól kłodawska kamienna, miód pszczeli BIO, kawa zbożowa BIO, rodzynki BIO

Jagrycz-z-czarnuszka-BIO

Jagrycz z czarnuszką BIO

czyli chleb gryczano-jaglany z czarnuszką

Skład: mąka gryczana BIO, mąka jaglana BIO, zakwas piekarski Bionat BIO, siemię lniane BIO, woda, sól, czarnuszka BIO.

Prazak-BIO

Prażak BIO

czyli chleb orkiszowy na zakwasie żytnim z prażonymi pestkami

Skład: mąka żytnia razowa BIO, zakwas żytni, mąka orkiszowa Graham BIO, prażone pestki dyni i słonecznika BIO, woda, sól kłodawska kamienna.

Bialomir-BIO

Białomir BIO

czyli chleb orkiszowy biały

Skład: mąka orkiszowa Typ 630 BIO, zakwas żytni BIO, drożdże BIO, sól kłodawska kamienna, woda.

Bulka-orkiszowa-BIO

Skład: mąka orkiszowa Typ 630 BIO, podmłoda orkiszowa BIO, woda, sól kłodawska kamienna, olej rzepakowy BIO.

Bulka-fitness

Skład: podmłoda orkiszowa BIO, mąka orkiszowa Graham BIO, mąka orkiszowa Typ 550, drożdże BIO, zakwas żytni BIO, marchew BIO, otręby lniane BIO, sól kłodawska kamienna, woda.

Bagietka-orkiszowa-BIO

Skład: podmłoda orkiszowa BIO, mąka orkiszowa Typ 630 BIO, drożdże BIO, sól kłodawska kamienna, cukier trzcinowy BIO, woda.

Ciabatta-orkiszowa-BIO

Skład: mąka orkiszowa Typ 630 BIO, podmłoda orkiszowa BIO, cukier trzcinowy BIO, drożdże BIO, olej rzepakowy BIO, sól kłodawska kamienna, woda.

Drozdzowka-orkiszowa-BIO

Drożdżówka orkiszowa BIO

z owocami sezonowym

Skład: mąka orkiszowa Typ 630 BIO, podmłoda orkiszowa BIO, owoce sezonowe, cukier trzcinowy BIO, drożdże BIO, masło BIO, jajka BIO, sól kłodawska kamienna, woda.

Ciasto-drozdzowe-BIO

Ciasto drożdżowe BIO

z owocami sezonowymi

Skład: mąka orkiszowa Typ 630 BIO, owoce sezonowe, cukier trzcinowy BIO, drożdże BIO, masło BIO, jajka BIO, sól kłodawska kamienna, woda.